Kunst på Grenaa Gymnasium

  

Kunsten afspejler historien 

For et gymnasium som vores i Grenaa er der ikke muligheder for de helt store kunstindkøb. Det, der hænger på Grenaa Gymnasiums vægge, vil derfor for en stor dels vedkommende være billeder, gymnasiet har modtaget som gaver eller deponeringer.

Kunsten vil nærmest afspejle gymnasiets historie, idet værkerne fx er fra Grenaa Gymnasiums start i 1961, fra skolens udvidelse i 1973 eller enkelte sjældne lejligheder sidenhen.

Nyanskaffet kunst fra Ny Carlsbergfondet 

Vi har dog også selv anskaffet os kunst undervejs og det endda værker, som vi synes fungerer godt i forhold til bygninger, og hvad vi i forvejen har. Hvad vi selv kan få råd til, vil dog altid være i beskeden målestok.

Derfor blev der da også vendt fuldstændig op og ned på forholdene, da Ny Carlsbergfondet i 1997 besluttede sig for at deponere hele 21 nyere værker på Grenaa Gymnasium.

Overskuddet af ølsalget blev altså helt i brygger Jacobsens ånd anvendt til at bringe kostbare værker ud til almindelige mennesker, i dette tilfælde elever og lærere på Grenaa Gymnasium.

Flotte værker fra 90'erne 

Pludselig fra den ene dag til den anden var skolens vægge fyldt med en række store, flotte værker fra 90’erne. Flere af de kunstnere, der i 80’erne var med til at revolutionere den danske kunstscene som "’de unge vilde" var nu repræsenteret på skolen.

Det drejer sig om Dorthe Dahlin, Kehnet Nielsen, Erik A. Frandsen og Nina Sten Knudsen og de er endda kun et udsnit af de 9 betydelige 90’er kunstnere, der nu satte deres tydelige præg på vores omgivelser.

Smukke fysiske rammer 

Mange ting spiller ind og er med til at sætte sit præg på en, mens man gennemgår en 2 eller 3-årig uddannelse på gymnasiet. Man møder en undervisning, en række lærere, en endnu større flok medstuderende, et miljø med fællesoplevelser og omgangsformer, der virker ind på og danner og udvikler en. En vigtig medspiller i denne dannelsesproces er også de fysiske rammer i form af den arkitektur og den kunst, der omgiver en i det daglige.

Kunsten nydes og bruges i det daglige 

I kraft af Ny Carlsbergfondet har vi en enestående mulighed for at omgås samtidskunsten som en naturlig del af hverdagen. Vi kan stille og roligt tage os tid til at studere og overveje de værker, der hænger rundt i bygningerne. Nogle af de værker vi måske i første omgang finder ligegyldige eller afviser vil måske alligevel langsomt vise sig at rumme nogle kvaliteter.

Nogle af de ting, vi beskæftiger os med i fagene, det være sig i filosofi, dansk, matematik, religion, sprog eller historie, vil måske pludselig skabe en forbindelse til værker, vi tidligere havde overset. Arbejdes der med tiden efter murens fald og postmodernisme, vil det være oplagt at inddrage kunsten lige udenfor klasserummet.

Under alle omstændigheder skal de deponerede værker, der alle er store og iøjnefaldende, nok selv sørge for ikke at blive overset, og dermed er en vigtig kontakt etableret, nemlig kontakten mellem tidens unge og tidens kunst.

 

IMG_0087.jpg
Lysindfaldet en del af kunsten


IMG_0400.jpg
Lyskunst

Om os
Kontakt os

Grenaa Gymnasium
N. P. Josiassensvej 21
DK - 8500 Grenaa

Tlf.   +45 8758 4050 
Fax. +45 8758 4060
E-mail     gg@grenaa-gym.dk
Elektronisk fakturering:
EAN nr. 5798000557390
CVR nr. 29542481

 

 

 

  

 Globalgymnasium

 Projektfrivillig_logo_RGB.jpg