Naser Khader mødes med elever fra Grenaa Gymnasium
13
okt
2017

3.g-elever møder Naser Khader

Kort før efterårsferien var alle 3.g-elever på Grenaa Gymnasium på en tre-dages ekskursion til København, den såkaldte dannelsestur som er en fast del af STX-uddannelsen på Grenaa Gymnasium.

”I min klasse var vi afsted med fagene historie og religion, og vi var i gang med et forløb i Almen Studieforberedelse om sekularisering,” fortæller Sentooran Balayendran. Hans kaldenavn er Sentu og han går i 3.s. ”I historie havde vi hjemmefra haft om Reformationen og i religion havde vi gennemgået forskellige teorier om sekularisering.”
Således klædt på var eleverne i 3.s klar til at mødes med folketingsmedlemmet Naser Khader på Christiansborg. ”Khader mener, at der er behov for en reformation inden for islam, og at der er inspiration at hente i Reformationen i 1500-tallet i Europa. Det er blandt andet det med, at det indre er vigtigere end det ydre – det er jo ret aktuelt i forhold til hele tørklæde-debatten,” forklarer Sentu.
”Det giver helt klart noget ekstra, at møde manden selv og høre ham fortælle og have mulighed for at stille spørgsmål, ” siger Sentu.

Ud af komfortzonen

Et andet programpunkt på turen var at eleverne havde forberedt spørgsmål om blandt andet forholdet mellem stat og folkekirke, som de skulle stille til tilfældige personer på Strøget i København. ”Det var lidt grænseoverskridende i starten”, indrømmer Sentu. ”Men man skulle bare lige i gang, så gik det fint. Folk var åbne.”

Guldhornene!

Som det er typisk for Grenaa Gymnasiums dannelsesture handlede ikke alt om Almen Studieforberedelse. En del af turens program handlede om at lade eleverne få kendskab til hovedstaden i et historisk perspektiv.
”Vi fik en rundvisning i Nationalmuseets Klunkehjem og vi så også en del af Nationalmuseet. Vi var også på byvandring, hvor vi hver især var ansvarlige for at holde oplæg undervejs. Jeg fortalte om Børsen. Og så var der en frivillig løbetur om morgenen rundt om søerne.”
Sentu mener, at dannelsesturen giver god mening. ”Nu har jeg set guldhornene! Det er jo vores historie, så turen er med til, at man bliver dannet som samfundsborger.”