Vicerektor går på pension
01
nov
2018

44 år på Grenaa Gymnasium

Grenaa Gymnasiums vicerektor Vagn Rohde går på pension

”Jamen, Vagn har jo altid været der!” var en af de mange reaktioner fra tidligere elever på Grenaa Gymnasiums Facebook-side, da nyheden om, at vicerektor Vagn Rohde går på pension pr. 1. november 2018.

”Vagn er en del af bygningernes og Grenaa Gymnasiums DNA, og hans tilgang til livet, til Grenaa Gymnasium og til arbejdet og eleverne er noget jeg vil tage med mig og huske i resten af mit arbejdsliv”, udtaler Grenaa Gymnasiums rektor Helene Bendorff Kristensen.
Hun fortsætter: ”Vagn har arbejdet sammen med alle fire rektorer på Grenaa Gymnasium og har to gange været konstitueret rektor. For alle fire rektorer har han været en stabil, loyal, varmhjertet og dygtig samarbejdspartner, der til enhver til har taget opgaven og opgaverne til sig og stået last og brast med gymnasiet i medgang og modgang.”

1974: Stort skæg og træsko

”Den unge Hr. Rohde” blev ansat i 1974 af gymnasiets første rektor Johannes Hoffmeyer til at undervise i samfundsfag og historie og det første år også oldtidskundskab. ”Jeg underviste i træsko og havde stort hår og skæg,” fortæller Vagn Rohde med et karakteristik glimt i øjet. Det var ikke spor mærkeligt dengang, forsikrer han. Senere efteruddannede han sig til også at undervise i erhvervsøkonomi, som også i dag er et populært valgfag på Grenaa Gymnasium.
I 1979, fem år efter sin ansættelse, blev han inspektor. Undervisningen blev ikke lagt på hylden, men nu tog han også del i administrationen og ledelsen af skolen.
”Det var mere enkelt at drive skole dengang,” fortæller Vagn Rohde. For eksempel var vores langtidsplan i 1977 ét stykke papir med nogle få punkter på, ” husker han. ”Elevsammensætningen var også mere homogen fagligt og etnisk end den er i dag, hvilket er naturligt, når skolen huser tre uddannelser, STX, HF, IB og har en kostskole. Det er efter min mening et godt mix for vores elever. Det er sundt for dem at møde mangfoldighed til daglig.”

Vicerektor på Grenaa Gymnasium på pension

En del af elevernes afsked med Vagn bestod i en kæmpe pølsehornsformation.

En velfungerende skole

Vagn Rohde er ikke i tvivl om, at han forlader en skole i trivsel. ”Der er en særdeles god stemning på lærerværelset og en meget høj grad af hjælpsomhed lærerne imellem. Der bliver grinet meget og mange af lærerne kender hinanden ret godt privat,” fortæller han. Han fortsætter: ”Vi bestræber os på at være meget opmærksomme på, hvad eleverne siger, for eksempel i forbindelse med oprettelse af studieretninger, så vi kan imødekomme manges ønsker. Og så er der de mange sociale aktiviteter, som skolen lægger hus til. Men vel at mærke ingen grænseoverskridende ”puttefester”,” understreger Vagn Rohde.

Om fremtiden for Grenaa Gymnasium, siger Vagn Rohde: ”Jeg håber at Grenaa Gymnasium fortsat vil være relevant og godt uddannelsestilbud til de unge i den egn vi er i, og fat man fortsat vil være i stand til at rekruttere fra nær og fjern.”
”Jeg håber også, at Grenaa Gymnasium i fremtiden vil være en selvstændig arbejdsplads. Kæmpestore skoler taber overblikket, og elever værdsætter, at man ved hvem de er, når man møder dem på gangene.”