16
mar
2017

Årets musikbegivenhed på Grenaa Gymnasium

130 elever fik teaterkoncerten Adventure of a Lifetime til at klappe tre aftener i træk i en fyldt festsal. Se smagsprøver nederst på siden.

”Det har været en rigtig god oplevelse. Man har lært mange nye at kende, som man aldrig havde snakket med før,” fortæller Anna Binder, 1.xw.

Teaterkoncerten er elever og læreres værk

Til forskel fra tidligere år, hvor der har været opført musicals, var der tale om en teaterkoncert udtænkt og udviklet af elever med støtte fra især skolens musiklærere. Silke Christensen, IB1, var blandt andet med i styregruppen, som udviklede ideerne og valgte sangene ud fra en grundidé om at forestillingen skulle skildre en række personers tilbageblik på deres liv. ”Det gav mulighed for at vælge sange fra forskellige årtier og genrer. Det var en lang proces,” fortæller Silke. ”Men da sangene lå fast, uddelegerede vi arbejdet med at udvikle fortolkninger af numrene og dans til musikerne og koreograferne.”

En god oplevelse som man lærer af

Eleverne har en klar oplevelse af, at det at være med i en forestilling og få det hele til at klappe indebærer mere end blot at synge rent eller at huske sine trin. Hvis 130 elevers indsats fordelt på kor, solister, statister, dansere, musikere, kulisser og kostumer, lyd og lys og ikke mindst et madhold, der lavede mad til alle deltagerne i de tre øve-weekender, ikke skal ende i kaos, så er det nødvendigt med både overblik, samarbejde og fleksibilitet. Anna giver et eksempel: ”Vi havde øvet dansene til de originale numre. Så da vi fik bandet på, som jo havde ændret lidt på numrene, så måtte koreograferne korrigere. Men det var de gode til,” fortæller hun.
Emma Hougaard, 1.kb, som var i koret, fortryder ikke de mange timers prøver. ”Man måtte jo så prioritere anderledes – f.eks. drosle ned på andre fritidsaktiviteter. Og det er fedt, at det er noget helt andet end det man laver til hverdag på gymnasiet og det har været sjovt at arbejde så intensivt”, fortæller hun. ”Man lærer at holde fokus. Det tror jeg, at jeg kan tage med over i den daglige undervisning.”

Alle deltagere på scenen den sidste aften. Se smagsprøver fra forestillingen nedenfor.