14
nov
2016

Besøg fra Spanien på Grenaa Gymnasium

Positive oplevelser for både gæster og værter

I den forgangne uge havde 2.a på Grenaa Gymnasium besøg af 13 gymnasieelever og en lærer fra Collegio Vallmont i Madrid. Gæsterne blev indkvarteret privat i hjemmene hos 2.a-eleverne, og i løbet af ugen fik de også et indtryk af deres danske værters dagligdag og af dansk historie og kultur.

”Vikingebad” ved Kalø Slotsruin

”Bortset fra vejret, kan jeg vist lide alt ved Danmark,” lød det sidst på ugen fra Javier. ”Turene, vi har været på, har været interessante, og vi havde det rigtig sjovt i Aarhus. En god uge på alle måder,” fortæller Javier videre. Han er i øvrigt også ret vild med internettet i busserne og er som mange af sine klassekammerater overrasket over at eleverne bruger computere i timerne.

En af gæsternes udflugter gik til Kalø Slotsruin på en bidende kold dag, hvilket imidlertid ikke afholdt nogle af eleverne fra at tage et ”vikingebad. ” ”Jeg var meget spændt og nervøs over vikingebadet. Men jeg ville have denne fantastiske oplevelse med,” fortæller spanske Laura, som fandt sin indre viking og sprang i. ”Nu har jeg bestået den officielle vikinge-prøve. I hvert fald i mit eget hoved,” siger hun med glimt i øjet.

Sprogbarriere blev overvundet

Kristian Bay-Mortensen er en af eleverne i 2.a som har været vært for en spansk elev. ”Det var lidt akavet lige i starten. Sprogbarrieren skulle lige overvindes og vi tog lidt kropssprog til hjælp,” siger Kristian og uddyber at de endte med at finde ting at snakke om, især efter at de også havde været sammen med resten af klassen. ”Så vi er faktisk blevet ret gode venner,” siger Kristian. ”Jeg er glad for at have været vært og jeg glæder mig, selvom jeg også er lidt nervøs, til at besøge dem dernede,” slutter Kristian med henvisning til at 2.a tager på genbesøg på Collegio Valmont i marts 2017. ”Min gæst havde en gave med til mig, en kasket. Det var en god idé, så jeg vil også have en gave med til ham.”
Eleverne fra Grenaa kan roligt regne med at deres nye kammerater på Collegio Valmont også ser frem til at de kommer. ”Vi skal have det sjovt og spise en masse paella,” lover Aitana. ”Og jeg glæder mig til at vise dem min hjemby og forskellene mellem livet i Danmark og i Madrid.”
img_20161109_151104