29
apr
2017

De kunstneriske fag i fuld blomst

Forårskoncert og –udstilling på Grenaa Gymnasium. Så ved man, det er forår.

Foråret er højsæson for de kunstneriske fag på Grenaa Gymnasium. Der har været teaterkoncert, Visual Arts-eksamensudstilling, Ord på (havnen), Ungdommens Vårsalong, TegneBattle og som kronen på det hele den årlige forårsudstilling- og koncert, som løb af stablen torsdag d. 27. april. Her var mulighed for at få et indtryk af hvad gymnasieelever i Grenaa arbejder med i fagene billedkunst, design, visual arts og musik – og det spænder vidt i alle fag.

Musikeleverne i på alle årgange leverede et brag af en koncert, der blev godt bakket op af et medlevende publikum. Der var numre fra forskellige rytmiske genrer og stilarter. Musiklærer Rie Kurdahl fortæller, at eleverne selv har valgt numrene, hvoraf en del er ”eksamens-numre”, det vil sige, at de senere på året kan komme til eksamen i det pågældende nummer. ”Der er virkelig stor spredning i hvad de vælger – nogle vælger helt nye numre, andre går tilbage i tiden. For eksempel er der både både Simon & Garfunkel og Sneakers programmet.”

I faget billedkunst er der for eksempel arbejdet med arkitekturmodeller baseret på tilfældighedsprincipper, portrætter i forskellige materialer og teknikker og landskabsmalerier. Blandt landskabsmalerierne er der hele 16 som allerede har været udstillet tidligere på året, nemlig på Ungdommens Vårsalong i Aarhus og heraf gik to endda videre til finalen på Københavns Rådhus.