Klædt på til lejligheden - gymnasieelever på herregårdsbesøg
20
okt
2017

Elever fik 1700-tallet ind under huden på Gammel Estrup

2. og 3.g’ere fra Grenaa Gymnasium til eksklusiv forpremiere på DR’s Historien om Danmark

Før efterårsferien havde elever fra Grenaa Gymnasium taget imod en invitation fra Herregårdsmuseet Gammel Estrup, og deltog i en temadag om 1700-tallet, herunder forpremiere på et afsnit af DRs Historien om Danmark.

Temadagen bød på rig mulighed for at leve sig ind i historien på mange forskellige måder. Der var for eksempel mulighed for at gå i fægteskole, prøve tøj og parykker i 1700-tals-stil, og selskabslege.

Eleverne fra Grenaa Gymnasium var især vilde med at prøve forskellige typer tøj. ”Da vi selv lige skulle hen og mærke 1700-tallet på egen krop i form af stramme bukser, farverige skjorter og helt i gennem formidabelt kradsende parykker blev vi bedt om i fuld udklædning at svare på et par spørgsmål fra P4 radio”, siger Jonas Borg Hammer fra 3.u.

Historieundervisning med ekstra kul

Riddersalen på Gammel Estrup var i dagens anledning indrettet som et 1700-tals teater, og her var forpremieren på DR-seriens afsnit om oplysningstid og enevælde. Som introduktion fik eleverne et kort foredrag om Gammel Estrup i perioden. ”Selve Historien om Danmark, og det at stille spørgsmål til dens formidlere, var meget lærerigt”, fortæller Ane-Kathrine Pedersen fra 2.kb med henvisning til at eleverne efterfølgende havde mulighed for at stille spørgsmål til tre af DRs nøglemedarbejdere på det pågældende afsnit af Historien om Danmark.

”Temadage som denne levendegør fortiden for eleverne og det øger deres forståelse af det, de læser i lærebøgerne og som vi arbejder med i historietimerne, siger Anne Skourup, der er historielærer på Grenaa Gymnasium. ”Så jeg er slet ikke i tvivl om, at mine elever har fået et fagligt udbytte med herfra som jeg ikke ville have kunnet give dem hjemme i klasselokalet.”
Anne Skourup fortæller videre at det ikke er første gang elever fra Grenaa Gymnasium stifter bekendtskab med Herregårdsmuseet Gammel Estrup og at gymnasiet og museet fremover vil intensivere samarbejdet.