Grenaa Gymnasium DM Bezzerwizzer
22
mar
2018

Elever fra Grenaa Gymnasium med tæt opløb ved DM i Bezzerwizzer

D. 10.marts repræsenterede Lasse Holm Sørensen og Line Ledet Hansen, henholdsvis 3.a og 2.q, Grenaa Gymnasium ved DM i Bezzerwizzer i Politikens Hus i København. Der deltog elever fra 54 skoler i Danmark.

Lasse og Line kendte ikke hinanden før de tilfældigvis blev et hold ved den lokale Bezzerwizzer-konkurrence på Grenaa Gymnasium tilbage i slutningen af januar – men den vandt de altså og så gik turen til Købehavn.

”I den første runde var vi oppe mod to andre hold, som ikke fik en chance før Line og jeg var i mål. Anden runde gik knap så tjept, og vi endte på en delt førsteplads,” fortæller Lasse, ”Så skulle alle hold dyste og man blev placeret i forhold til hvor godt man havde klaret sig i de to første runder, så vi lå blandt de forreste i feltet. Efter 20 spørgsmål, et for hver kategori i spillet, havde Line og jeg 25 points og de to vinderhold havde 29. Så vi ærgrede os lidt, men vi er stolte over at nå så langt og slået så mange andre gymnasier.”

”Det var en virkelig god oplevelse!” fortæller Lasse, ”Men jeg må indrømme, det var nervepirrende, når man stod side om side med andre hold, få felter fra målstregen – og man kæmpede virkelig for at mindes svarene på spørgsmålene, helt ud til den yderste hjernecelle,” fortæller Lasse.

Dermed afslører han også at flotte placeringer ikke kommer af sig selv. Der skal forberedelse til – og når det gælder Bezzerwizzer, så er det hukommelsen, man skal skærpe. Hvordan gør man det? ”Jeg ved ikke, om jeg har nogle gode råd, men selvdisciplin skal der til, så man læser op. Og så skal man forsøge at skabe koblinger til noget man ved i forvejen,” lyder det fra den ene af Grenaa Gymnasiums to Bezzerwizzer-stjerner, der begge inden længe får brug for blandt andet skærpet hukommelse, når eksamenstiden kommer.