20
mar
2017

Elever udstiller værker på Københavns Rådhus

I den forgangne uge drog en håndfuld førsteårselever fra Grenaa Gymnasium sammen med deres billedkunstlærer Ungdommens Vårsalong på Københavns Rådhus.

Syv værker skabt af de fem elever var nemlig sluppet gennem nåleøjet til udstillingen og sammen med koordinator for Vårsalongen i Syddjurs Kommune, Thomas Stenumgaard Lind og elever fra Syddjurs Kultur- og Billedskole var de del af en flok fra Djursland.

Slava Korco, 1.xw, fortæller: ”Vi kørte til Sjælland og så museet Arken. Derefter var vi med til fernisering på Københavns Rådhus, hvor vi så fik pandekager. Oplevelsen har givet mig et større syn på kunst. Man kan bruge kunst for at flygte fra realiteterne, men også det modsatte.”
Sinem Yasar, 1.vt er enig: ”Jeg blev inspireret af andre elevers værker, og det har fået mig til at reflektere mere over kunst.”

Billedkunstlærer Merete Christensen nikker genkendende til elevernes kommentarer: ”Vårsalongen var et sjovt og motiverende afbræk i forhold til den daglige undervisning, og vi har hygget os og fået inspiration på Kunstmuseet Arken i Ishøj og fra de mange varierede motiver og teknikker, som de andre deltagere på Vårsalongen har brugt. Alene det, at det er lykkedes eleverne at gå hele vejen, og at de har mødt den store anerkendelse, de fik, har skabt glæde og overraskelse hos dem, og stemningen var høj på turen til København,” fortæller hun.

”Billedkunst er et fag med rigtig mange muligheder, og derfor er det også virkelig et værdifuldt samarbejde vi nu indgår i med Thomas Stenumgaard Lind fra ungdomsskolen i Syddjurs og Mette Høffding fra Kultur- og Billedskolen,” siger Merete Christensen.

Flokken fra Djursland foran Kunstmuseet Arken. Eleverne fra Grenaa Gymnasium var Alexander Bau, 1.q, Line Fiil Andersen, 1.xw (ikke på billedet), Magnus Mortensen, 1.xw, Sinem Yasar, 1.vt og Slava Korco, 1.xw

Alexander Bau, 1.q, Line Fiil Andersen, 1.xw, Magnus Mortensen, 1.xw, Sinem Yasar, 1.vt og Slava Korco, 1.xw