Elever fra Grenaa Gymnasium laver kemishow
12
dec
2016

Et brag af et kemishow

Eleverne i 2.x har på det seneste haft faget kemi på en anderledes måde end sædvanligt. De har nemlig planlagt, indstuderet og leveret et kemishow på Kattegatskolen.

Et kemishow består i at man udfører en række kemiske forsøg, hvor man blander forskellige kemikalier – tit er det ting som vi alle kender fra vores hverdag – som, når de blandes sammen på den rigtige måde, giver nogle spektakulære reaktioner. Undervejs forklarer man for publikum hvad det er der sker rent kemisk – så man skal altså have styr på det faglige, hvis showet skal blive godt.
”Vi havde lavet et show med omkring 10 forskellige forsøg og vi var delt op i fem par som hver stod for 1-2 forsøg,” forklarer Emilie. ”Ja, vi havde både noget med brag i, noget med farver og selvfølgelig masser af ild. Man kunne faktisk sige at det var et brag af en fest,” supplerer Albert. Han uddyber: ” Vi havde brugt et par uger på at forberede os og øve vores forsøg og det var rigtig sjovt at komme til at prøve nogle nye og farligere forsøg.”
Jeg synes også, vi har lært meget om hvordan man tester og laver forsøg,” siger Mikkel. ”Ja, og hvor nemt det er at lave napalm,” kommer det fra Martin med et glimt i øjet.

Øvelse gør mester

Men en ting var jo at få det faglige på plads – der skulle jo også tænkes på, hvordan showet skulle skrues sammen. Emilie forklarer: ” Vi skulle selv planlægge det og prøve forsøgene af, så vi var helt sikre på hvordan de skulle laves. Man var sin egen herre, og man kunne nærmest gøre, hvad man ville. Vi skulle selv finde ud af hvad vi ville sige og hvordan vi kunne gøre det lidt sjovere.”
”Det var lidt grænseoverskridende at skulle stå overfor en klasse fyldt med elever man ikke kendte og skulle lave en præsentation,” fortæller Emilie videre. Men heldigvis var eleverne på Kattegatskolen et godt publikum. ”Så det endte med at være ret sjovt, og jo flere gange vi lavede det, jo nemmere blev det også at lave det foran publikum. Jeg synes, at det var en god oplevelse og det er noget, som jeg gerne ville gøre igen, hvis jeg fik chancen,” slutter Emilie.