Akademiet for Talentfulde Unge
27
jan
2016

Faglige udfordringer og et netværk af ligesindede

Fire elever fra Grenaa Gymnasium har deltaget i Akademiet for Talentfulde unge.

 

 

”Akademiet for Talentfulde Unge (ATU) har givet mig et rum, hvor man kan lægge janteloven på hylden og snakke med andre, som har de samme nørdede interesser som én selv. Derudover har jeg indgået venskaber med en flok af meget forskellige mennesker.

Og endelig har Akademiet åbnet nye døre, som jeg ikke vidste fandtes samt viste Universitet fra en helt ny vinkel. ATU har gjort det næste skridt i forhold til videre uddannelse en hel del nemmere.” Sådan siger Karoline Thode Fogh, IB2-elev på Grenaa Gymnasium.

Akademiet for Talentfulde Unge er et tilbud for dygtige og særligt motiverede elever, som får mulighed for at danne netværk med ligesindede og blive introduceret til universitets- og forskningsmiljøer. Forløbet strækker sig fra januar i 1.g/pre-IB til januar i 3.g/IB2.
I den anledning har fire elever fra Grenaa Gymnasium fornylig deltaget i deres årgangs afsluttende ATU-diplomoverrækkelse. De fire elever er Anton Lund Andersen, 3.xs, Bjørn Niklas Kaysen, 3.a, David Mejlhede Andersen, IB2 og altså Karoline Thode Fogh, IB2.

Akademiet for Talentfulde Unge

At finde ud af hvor meget man kan lære af hinanden.

For Karoline har der været især to højdepunkter i løbet af de to år: ”Jeg har helt klart vores Sommer Camp (på første år, red.) øverst på min liste over favoritøjeblikke. Det føltes som at være på efterskole igen. Det var her hvor man for alvor fik øjnene op for hinanden og der opstod et potentiale for et sublimt sammenhold. Der var et bredt udvalg af aktiviteter, så der var noget for alle, og samtidig på et niveau, så selv de bedste blev udfordret. Sommer Campen var den bedste kickstart til hele videre faglige program,” fortæller Karoline.
”Derudover har jeg nydt at komme til især et seminar med faglig feedback, hvor vi hver især bragt et stykke materiale med, som vi så i grupper skulle vurdere og derefter give konstruktiv feedback på. Det var meget lærerigt og man fandt ud af, hvor meget man kan lære af hinanden.”

Man får mere end man selv kan give.

Akademiet for Talentfulde Unge er ikke åbent for enhver. Man skal igennem en optagelsesprocedure. Men ifølge Karoline skal man ikke lade sig skræmme af dét: “Jeg tror ikke, at man skal kunne noget specielt for at komme med i ATU. Umiddelbart ville jeg sige at man skal være engageret i skolen samt have lyst til at bruge den ekstra tid det nu vil tage, da det ligger uden for den normale skoletid. Men jeg vil vove at påstå, at man ikke nødvendigvis skal være den næste Newton eller Einstein for at kunne medvirke i programmet.”

Karoline råder helt klart andre til at gribe muligheden, hvis den opstår: ” ATU vil give dig så meget og end du selv kommer med. Det er helt sikker noget, som jeg af hele mit hjerte varmt kan anbefale hver og en. Det er en fantastisk mulighed, som jeg personligt aldrig vil fortryde. Jeg har ikke andet, at sige end: Grib bolden og lad spillet begynde! Du vil ikke fortryde det.”

Talentudvikling på Grenaa Gymnasium