25
apr
2017

Firenze og Boston – indtryk fra to af årets studieture

Før påske var alle Grenaa Gymnasiums 2.g-klasser og IB1 på studieture. Studieturene er for mange elever et af gymnasietidens højdepunkter.

Storslået fortid og forår i Firenze

2.xws drog sydpå til renæssance-byen Firenze – en klassisk studieturs-destination og med god grund: ifølge UNESCO findes ca. 60% af verdens mest betydningsfulde kunst i Italien og heraf ca. halvdelen i Firenze. Og så er foråret længere fremme end i Danmark.
Firenze er ikke en by man lige bliver færdig med på en eftermiddag, så eleverne fik blandt andet en historisk byvandring med en lokal guide og de fungerede også selv som guider for hinanden, når de holdt oplæg for hinanden, som de havde forberedt hjemmefra. Programmet havde imidlertid også nutiden på programmet – ikke kun i form at et besøg på en vingård, men også på et besøg på det katolske gymnasium Liceo Linguistico ”SERVE DI MARIA.”

2.u sammen med deres værter på Bedford High School

2.u kom indenfor i amerikanske hjem

Globalklassen 2.u søgte længere væk på deres studietur, idet de tog til USAs østkyst til dels storbyen Boston, dels til den mindre by Bedford, hvor de var privat indkvarteret hos elever på Bedford High School, som Grenaa Gymnasium har udvekslet med i de senere år.
”Man oplever helt klart noget, som man ikke ville have fået med, hvis vi havde boet på hotel hele tiden,” siger Aleksander Bruun, 2.u. ”Det er de små ting i hverdagen, man oplever og samtalerne for eksempel under måltiderne. Jeg var træt hver aften på grund af de mange indtryk.”
Klassekammeraten Naja Hansson er enig og hun har ligesom Aleksander taget et positivt indtryk af amerikaneres venlighed og åbenhed med sig hjem. ”Det er hyggeligt, at man lige pludselig snakker med vildt fremmede i en kø. Det kunne vi godt vi godt bruge lidt mere af herhjemme,” siger hun.
Naja var selv vært for en Bedford-elev sidste år. ”Det var jeg, fordi det er fedt med nye bekendtskaber og det er sjovt at lære om ligheder og forskelle mellem kulturerne.”

Indstillingen er afgørende

Aleksander og Naja er enige om, at hvis man har den rigtige indstilling, så er man næsten garanteret en god oplevelse. ”Det er jo kun nogle få dage, man er indkvarteret. I så kort tid kan man sagtens have det rart sammen, selvom man måske ikke lige har helt de samme interesser, ” siger Naja. ”Det handler om at være venlig og få det til at fungere – er man indstillet på det, så er en udvekslingsrejse en chance man måske ikke får igen,” supplerer Aleksander.