22
maj
2018

Flyveklare internationale studenter

Torsdag d. 17. maj fejrede 42 elever på Grenaa Gymnasium sammen med deres forældre og lærere, at deres sidste eksamen var overstået.

Det var dette års afgangselever fra den internationale IB Diploma-uddannelse, som har gået til skriftlige eksamener non-stop siden slutningen af april og som nu må væbne sig med tålmodighed indtil starten af juli, hvor deres eksamensresultater vil foreligge.

”IB Diploma kræver arbejde og vedholdenhed. Det er noget I lærer – at få tingene gjort,” sagde IB Coordinator på Grenaa Gymnasium, Eike Strandsby blandt andet i sin tale til eleverne. ”Talent er ikke nok. Det er nødvendigt at øve sig for at opnå færdigheder. I har øvet jer en masse i løbet af de sidste 2 år og det er jeg sikker på vil komme jer til gode fremover.”
”Internationalt har IB altid været anerkendt for at de solide kvalifikationer, som studenterne får med sig. Derfor er det glædeligt at Undervisningsministeret fra i år har forbedret karakter-konverteringen for IB-elever betydeligt.”

Rektor Helene Bendorff Kristensen bemærkede i sin tale at 2018 er et dobbelt jubilæumsår eftersom organisationen bag IB-uddannelsen, International Baccalaureate Organisation, blev dannet i 1968. Derudover er det i år 15 år siden Grenaa Gymnasium blev godkendt som IB World School.

Legatmodtagere

IB Diploma graduation grantsTraditionen tro blev der uddelt legater til godt og vel en håndfuld elever.
Bjarne Vitting Hougaard og Nell Eithne Fingleton delte IB Integrationslegatet (Djurslands Bank)
Mette Ardahl Bak modtog Danske Banks Kostskolelegat
Silas Blatchley Hansen modtog Danske Banks faglige IB-legat
Freya Juul Jensen modtog Grenaa Gymnasiums IB Flower Award
Asta Boswell modtog Grenaa Gymnasiums Dedication Award.

Amy Goodman (3. t.v.) har vundet den nordiske del af en international essaykonkurrence, Young Women in Public Affairs Award som er udskrevet af organisationen Zonta, der arbejder for kvinders rettigheder. Amy går dermed videre til finalen i New York.