06
feb
2018

Gør verden bæredygtig – hvor svært kan det være?

Global Kick-off på Grenaa Gymnasium bragte eleverne sammen på tværs af STX, HF og Pre-IB

D. 23. januar afholdt Grenaa Gymnasium Global Kick-off for alle skolens førsteårselever. I stedet for den sædvanlige skemalagte undervisning, arbejdede de sammen i grupper på tværs af STX, HF og Pre-IB om at udtænke løsninger til realisering af FNs verdensmål for bæredygtig udvikling.

 

Asta fra 1.km og Kim fra 1.p kendte ikke hinanden på forhånd, men det var ikke nogen hindring for at forsøge at afskaffe fattigdom. ”Det var fint at prøve at arbejde sammen med en fra en anden klasse,” siger Asta og Kim er enig. ”Det var også en sjov og anderledes undervisning en den normale,” supplerer han.

Eleverne blev klædt på til opgaven af en foredragsholder fra netværket Globale Gymnasier, som Grenaa Gymnasium er medlem af. Eleverne valgte på den baggrund hvilket verdensmål, de ville arbejde med i deres gruppe. Inden frokost nåede de at præsentere deres ideer for andre i en omgang speed-dating og om eftermiddagen udarbejdede de planer og plancher, der præsenterede deres løsninger – herunder hvordan og blandt hvem de ville forsøge at få opbakning til deres projekt.
Der var naturligvis præmier i spil – madbilletter til kantinen – og præmien for den mest originale idé gik til gruppen, der ville reducere forurening ved at elektrificere færger i fattige lande. Præmien for bedste visuelle udtryk blev givet for en holdningskampagne mod børneægteskaber.

”Her på Grenaa Gymnasium har vores samfundsfaglige studieretninger på STX særligt fokus på globale problemstillinger,” forklarer den ene af skolens to globalkoordinatorer, Stine Karkov Sørensen. ”Men det er vigtigt, at alle elever får et indblik i globale problemstillinger – som nu for eksempel fattigdom, der jo i de senere år også berører os i den rige del af Europa i form af øget migration fra Afrika.”

Stine Karkov Sørensen er tilfreds med dagens forløb. ”Eleverne fik lavet nogle fine præsentationer og har fået et indblik i, hvor svært det er at nå verdensmålene. Men det allerbedste var, at de var positive overfor at blive blandet på tværs af klasser og uddannelser. De tog imod hinanden med åbne arme og det var skønt at se,” slutter Stine Sørensen.