21
dec
2016

Guldmedalje for god mad

Ernæringsassistent-elev på Grenaa Gymnasiums kostskole hev 12-taller hjem.

Fredag d. 16. December aflagde Louise Kaagh, 26 år, svendeprøve som ernæringsassistent. Det gjorde hun så godt, at hun fik 12 i både den praktiske og teoretiske del og dermed gjorde sig fortjent til en guldmedalje.

Louise Kaagh, der er født og opvokset i Bønnerup Strand, mangler nu kun at færdiggøre sin praktik på Grenaa Gymnasiums kostskole frem til marts måned for at kunne kalde sig ernæringsassistent.

”Jeg søgte elevpladsen på Grenaa Gymnasiums kostskole, fordi jeg gerne ville lave mad til unge mennesker,” fortæller Louise. ”Og jeg også har været glad for at være et relativt lille sted, hvor man møder dem, man laver mad til. Her kommer eleverne jo hen og siger tak for mad. Den kontakt har man ikke i et stort køkken, hvor maden måske sendes ud af huset.”

”Kostskolen har også været et godt sted at være, fordi maden bliver lavet fra bunden og fordi vi laver meget forskelligt mad – både varmt og koldt, traditionelt dansk mad og mere krydret mad fra andre dele af verden. Og så har vi et godt arbejdsmiljø, både internt i personalegruppen og i forhold til eleverne.”

Mad og måltider på Grenaa Gymnasiums kostskole

Mad og måltider på Grenaa Gymnasiums kostskole

Louises svendeprøve

Selvstændighed og håndværk

Louise Kaagh er ikke gået den lige vej til uddannelsen som ernæringsassistent. Hun har været forbi både sygeplejerskeuddannelsen og universitetet inden hun kom vendte tilbage til en tanke, hun havde helt tilbage i 9.klasse om, at det måske var diætist, hun skulle være. ”Så startede jeg på grundforløbet Mad til mennesker på Aarhus Tekniske Skole og så fandt jeg ud af at ernæringsassistent-uddannelsen ville være noget for mig.”

Grenaa Gymnasiums kostskole har arbejde til Louise indtil juli. ”Jeg vil forsøge at få arbejde på et mindre plejehjem – bare for at prøve at lave mad til en anden målgruppe end unge mennesker,” fortæller Louise om sine nærmeste fremtidsplaner. ”Men drømmen er at komme til at arbejde på en højskole eller en efterskole. Og så måske engang læse videre til diætist.”

Adspurgt, hvad hun føler, hun tager med sig fra sin tid som elev i køkkenet på Kostskolen, svarer hun: ”Det at være selvstændig og tage beslutninger uden at føle behov for at spørge nogen først. Og så naturligvis det håndværk det er at lave mad professionelt.”