Elever fra Grenaa Gymnasium var hyret af Djurslands Bank på Operation Dagsværk-dagen 2017
14
nov
2017

Gymnasieelever arbejdede for unge i Bangladesh

Operation Dagsværk 2017 på Grenaa Gymnasium

”For mig er det ikke et spørgsmål om man skal arbejde eller ej. Man får en hel fridag som er beregnet til, at man kan bruge den til at samle ind til velgørenhed, så selvfølgelig skal man det, hvis man har mulighed for det.”

Så enkelt er det for Anna Tofteberg, der går i 3.g på Grenaa Gymnasium. Sammen med en stor del af skolens øvrige elever tjente hun d. 8. november en dagsløn, som går til Operation Dagsværks undervisningsprojekt i et slumområde i storbyen Dhaka i Bangladesh.

Grenaa Gymnasium Operation Dagsværk”Jeg har tjent daglønnen i et advokatfirma, hvor jeg blandt andet gjorde rent og ryddede op,” fortæller Anna videre. ”Jeg har arbejdet alle tre år, og det er jeg rigtig glad for. OD-arbejdsdagen giver mig mulighed for at bidrage og gøre en god gerning for nogen, der virkelig har brug for det. Det er ikke altid, at man i hverdagen har det store overskud til velgørenhed i samme skala, selvom man måske gerne vil, så derfor er OD-arbejdsdagen et rigtig godt koncept, hvis du spørger mig.”

Skolegang er mere end undervisning

En trofast Operation Dagsværk-arbejdsgiver

I Djurslands Bank er marketingschef Louise Ringsted helt enig med Anna Tofteberg. ” Det er et godt formål, som de unge studerende bør støtte op om, og som jeg husker helt tilbage fra min tid på gymnasiet.” Louise Ringsted fortæller, at banken har hyret Operation Dagsværk’ere de sidste 8-10 år og at det heldigvis aldrig er svært at finde på opgaver og i lighed med tidligere år var der et stort antal julebreve og –pakker, der skulle pakkes.
”De går altid til opgaverne med et smil og er meget høflige. De er mere end velkomne igen næste år,” siger Louise Ringsted.
Har hun mon et godt råd til dem, der næste år overvejer at hyre elever på Operation Dagsværk-dagen? ”Ja, find nogle overkommelige opgaver, som er nemme at gå til og støt op om det gode initiativ. De unge vil gerne.”