Grenaa Gymnasium skolestart 2017
20
aug
2017

Gymnasiestart 2017 på Grenaa Gymnasium

I sidste uge slog Grenaa Gymnasium dørene op for i alt 225 nye elever fordelt på skolens tre ungdomsuddannelser, STX, HF og den internationale IB Diploma. Gymnasiets kostafdeling melder om fuldt hus med 115 elever.

”Vi er alt i alt meget tilfredse med dette års tilgang af elever,” udtaler gymnasiets rektor Helene Bendorff Kristensen. ”Både på STX og HF holder niveauet fra sidste år stort set med kun en ganske lille nedgang på STX og det på trods af at ungdomsårgangene i disse år er faldende.”

Helene Bendorff Kristensen fortæller videre, at på IB-uddannelsen har der været en tilgang på i alt 54 nye elever fordelt på forberedelsesåret Pre-IB, der svarer til 1.g, og IB1, der er første år på selve IB Diploma. I alt er 45 elever fra nær og fjern startet i IB1, hvoraf en del er fortsættere fra sidste års Pre-IB. Her er der tale om et fald i forhold til sidste år, hvor optaget imidlertid var ekstraordinært stort. ”Så hvad IB angår er vi i år tilbage til det antal elever vi har været vante til og det er på trods af at udbuddet af IB-skoler i Danmark er vokset indenfor de sidste par år,” siger Helene Bendorff Kristensen.

Gode karakterer og en OL-medalje

Hun fortsætter: ”Vi er stolte af at karakter-gennemsnittet på 33,6 point ud af 45 mulige for de IB-elever, der tog eksamen i foråret her på Grenaa Gymnasium, er et af landets højeste og langt over gennemsnittet for IB-elever på verdensplan.”
Også STX-elevernes eksamensresultater har givet grund til tilfredshed, fortæller rektoren. Det er nemlig steget fra 6,98 i 2016 til 7,03 i 2017.
”Og så kan vi jo næsten ikke få armene ned over Malte Fiil Andersens fine bronzemedalje ved OL i fysik her i sommer,” siger Helene Bendorff Kristensen.

Skolestart Grenaa Gymnasium

Nye elever i fuld gang med en af de mange aktivteter på første skoledag.

Fokus på uddannelsesvalg i ny gymnasiereform

Det kommende skoleår kommer især til at stå i den nye gymnasiereforms tegn, som blandt andet indeholder krav om et større fokus på de unges uddannelsesvalg. ”Det nye er,” forklarer Helene Bendorff Kristensen, ”at eleverne i højere grad end tidligere skal få en forståelse af hvordan de enkelte fag klæder dem på til deres videre karriere.”
Derudover ser Helene Bendorff Kristensen frem til at fortsætte de gode samarbejder skolen har med folkeskoler og andre institutioner i lokalområdet. ”Noget af det første bliver et samarbejde med Kattegatcentret i forbindelse med Naturvidenskabsfestivalen i sidste uge i september. Her skal elever fra Grenaa Gymnasium undervise folkeskoleelever i forskellige naturvidenskabelige emner og levere et underholdende kemi-show med masser af ild, brag og farver.”