IB Day 2016
16
sep
2016

IB Day 2016 på Grenaa Gymnasium

Speed dating, hexagoner og tovtrækning. Den årlige IB Day for alle IB-elever på Grenaa Gymnasium har til formål at styrke fællesskabet mellem eleverne.

IB1-eleverne Danna Scherer Petersen, Amy Goodman og Touka Hangatta rapporterer:

Lyden af over 100 elever der snakker, mens de går gennem plantagen. Dagen begyndte med en lang, lang gåtur i grupper til spejderhytten Lærkereden. I hver gruppe var der elever fra alle tre IB-årgange. I løbet af gåturen kom de til at lære hinanden bedre at kende gennem spørgsmål om yndlingsmusik, hjemlande og naturligvis navne.

“Det var en rigtig god idé at grupperne var en ligelig blanding af pre-IB’ere, IB1’ere og IB2’ere.” Sintia, IB1

Efter ankomsten til Lærkereden var der speed dating: eleverne stod i to cirkler med ansigterne mod hinanden og stillede hinanden spørgsmål som “Hvor kommer du fra?”, “Hvilken klasse går du i?”, “Hvilke fag har du?” og “Bor du på Kostskolen?”

Hexagon-løb

Efter endt speed dating var der hexagon-løb, hvor eleverne skulle løse opgaver inden for hvert af de 6 IB-fagområder. Der var f. eks. huskespil i psykologi, adjektiv-konkurrence i engelsk og kronologi-øvelse i historie. Så der var ræs ud til posterne, og når en opgave var løst, vildt ræs tilbage ind til basen, for at få pointene registreret af IB Koordinator, Eike, der tilsidst kunne udråbe det lykkeligt vindende hold.

Tovtrækning på stranden

Efter det udmattende hexagon-løb var der velfortjent frokost og derefter gik alle til stranden, hvor den traditionelle Grenaa Gymnasium tovtræknings-konkurrence fandt sted. Efter den benhårde tovtrækning hyggede man sig på stranden og nogle gik i det kolde vand.

“Jeg var vild med strandturen. Grupperne var sjove, fordi vi lærte hinanden bedre at kende.” Dalma og Janka, pre-IB.

Kreativitet og madlavning.

Efter strandturen gik alle tilbage til Lærkereden og spiste brownies, chips og frugt. Derefter var dagen slut for pre-IB’erne og IB2’erne, som gik tilbage til skolen, mens IB1’erne, som det er traditionen, blev i Lærkereden for at lave mad og spise sammen.
Men før der kunne blive tale om at få mad, var de nødt til at blive rigtige IB-elever ved at opfinde et spil. Så i fire grupper blev der opfundet fire nye spil, som naturligvis straks blev prøvet af.

“Det var bedre end sidste år. Legene og konkurrencerne var bedre og strandturen var virkelig god.” Valerija, IB1

Madholdet lavede maden – hakkede, skivede, skrællede og stegte. Maden var hurtigt klar til servering og alle IB1’erne kastede sig ivrigt over den.
Til sidst hjalp alle med at rydde op og på hjemturen kunne alle reflektere over denne dejlige dag, hvor de havde lært flere at kende, lært noget og haft det sjovt på same tid. En mindeværdig dag for alle IB-eleverne og en som man vil glæde sig til næste år.

Dagens fotograf var Katerina Vladimirova, IB1