International Baccalaureate Grenaa Gymnasium
13
jan
2018

IB endelig fuldt ligestillet med STX og HF

Glæde på Grenaa Gymnasium: Skæv karaktér-omregning rettet op

Fra 2018 bliver det nemmere for unge med den internationale studentereksamen, International Baccalaureate Diploma (IB), at komme ind på en videregående uddannelse i Danmark. ” Det er en dejlig nyhed at kunne overbringe til alle nye og gamle IB-studenter og det er noget, der har stået øverst på min ønskeseddel længe,” siger Eike Strandsby, der er IB Coordinator på Grenaa Gymnasium.

”Førhen kunne en IB student stå i den groteske situation, at man kunne få adgang til et studie på et prestigefyldt universitet i udlandet, men ikke kunne komme ind herhjemme. Da vi har med virkelig velkvalificerede unge at gøre, er det kun fair, at de kan optages på sammenlignelige vilkår som elever med en dansk studentereksamen.”

Nu åbnes flere døre

IB-elev på Grenaa Gymnasium Nina Josefine Sørensen er enig. ”Det her betyder, at mit karaktergennemsnit omregnet til 7-trins skalaen vil blive højere og dermed at jeg vil have flere valgmuligheder i forhold til mit videre uddannelsesforløb.”

Eike Strandsby forklarer videre: ”Mere konkret betyder det, at flere IB-studenter med resultater i den lavere ende af karakterskalaen vil kunne søge ind på Professionshøjskoler og Erhvervsakademier, og som følge af ændringer i optagelseskriterier, vil der åbne sig flere døre på universiteterne for studenter med eksamensresultater i middelområdet.”

Resultat af konstruktiv dialog

Det er Foreningen af IB-skoler i Danmark der har været i dialog med politikere og embedsmænd i Undervisningsministeriet og Uddannelses- og Forskningsministeret (UFM) om den skæve karakter-omregning. Det førte sidste sommer til en rapport fra UFM, som tydeliggjorde problemerne og foreslog den nye omregningsskala og en række ændringer i forhold til IB-studenternes optagelse på videregående uddannelser.