Internationalt kaffebord på Grenaa Gymnasiums kostskole
25
feb
2019

Internationalt kaffebord

Grenaa Gymnasiums kostskole åbnede dørene for naboer og nysgerrige

Grenaa Gymnasium har en kostskole, hvor ca. 110 af skolens elever bor, og lørdag d. 23. februar havde borgere i Grenaa og omegn mulighed for at komme indenfor, spise kager fra mange forskellige lande og blive vist rundt af kostskolens elever. Det var der heldigvis mange, der benyttede sig af.

Det overdådige kagebord var naturligvis stablet på benene af elever på Kostskolen med hjælp fra køkkenpersonalet.

”Vi tror, at der er mange her i Grenaa og omegn, som ikke ved, at Grenaa Gymnasium har en kostskole. Og der er i hvert fald mange, som aldrig har haft mulighed for at besøge os,” fortæller kostskoleleder Helle Høgh om baggrunden for det internationale kagebord. ” ”Nogen har måske undret sig over, hvorfor man ind i mellem passerer unge mennesker på gaderne i Grenaa, der taler engelsk med hinanden. Det er altså sandsynligvis vores elever,” forklarer Helle Høgh.

En af de fremmødte var Alice Brask, som kunne fortælle, at hendes bror var blandt det første hold elever, der boede på kostskolen. ”Dengang hed det Løvenholm Kollegiet og var kunfor drenge,” husker hun. ”Det var fra 1965-68, men jeg besøgte ham aldrig, dengang han boede her,” fortæller Alice Brask, som derfor var glad for muligheden for at blive vist rundt af et par af kostskoleeleverne.

En stor del af de nuværende elever på Kostskolen bor der, fordi deres forældre opholder sig langt væk – for eksempel i Vietnam eller USA, men såmænd også tættere på som f.eks. Frankrig, Storbritannien eller Letland. De fleste af de elever tager den internationale studentereksamen, IB Diploma, på Grenaa Gymnasium. Der er også elever med helt lokale rødder, som er i gang med STX og HF.

Internationalt kaffebord på Grenaa Gymnasiums kostskole