Junior Talent Djursland på Grenaa Gymnasium
03
okt
2016

Junior Talent Djursland på sagen

Crime Scene Investigation på Grenaa Gymnasium

Klokken er 13.30 onsdag d. 26. oktober – i lokale 48 på Grenaa Gymnasium er ca. 20 Junior Talent-elever fra en række 9. klasser på Djursland tæt på at opklare en mordgåde. I løbet af den seneste times tid har de i faget matematik arbejdet med mobilsporing. Før frokost var det fagene kemi og biologi, som bidrog til opklaringen. ”Vi har testet de spor, der er blevet fundet på gerningsstedet – blod, lakrids og dna,” forklarer Josefine Kristensen, der til daglig går i 9.y på Kattegatskolen.
Josefine synes, at kemi var mest spændende, ”for der var vi selv med til at finde ud af det,” siger hun. Emil Brøndum Aagaard, 9.c Vestre Skole, fremhæver derimod biologi hvor der blev testet dna og blodprøver. ”De andre fag var mest instruktioner,” siger han.

Faglige udfordringer og et glimt af gymnasielivet

Talent-koordinator på Grenaa Gymnasium, Kasper Severinsen, forklarer: ”I vores Crime Scene Investigation-forløb (CSI) oplever eleverne på tætteste hold, hvordan de naturvidenskabelige fag arbejder sammen. Når de tager hjem har de ikke blot fundet en morder, men er måske også blevet klogere på om en naturvidenskabelig studieretning vil være noget for dem.”
Kasper Severinsen forklarer videre, at Junior Talent er for elever i folkeskolens 8. og 9. klasser, der savner ekstra udfordringer. Freja Abildgaard, 9.c Rønde Skole, synes at hun har lært nye ting i løbet af dagen, men at det egentlig også er rart at opleve, at der er noget, man godt ved. Hendes klassekammerat Marie Madsen supplerer: ”Jeg vil anbefale andre at deltage i Junior Talent, hvis man mangler udfordringer.” ”Og hvis man overvejer at søge ind på Grenaa Gymnasium,” tilføjer Josefine.
Eleverne er enige om, at Junior Talent er et godt koncept. ”Man får set Grenaa Gymnasium lidt mere end man ellers ville,” siger Emil med henvisning til at brobygningsforløbene er blevet reduceret. ”Det virker som et rart sted med mange forskellige mennesker – jeg tror, det er nemt at få venner her, ” siger han.
Næste og sidste Junior Talent-dag for 9.klasseseleverne er d. 3. november og emnet er Politiske Taler.