29
apr
2017

Kan man heppe på en tegner?

Svaret er “ja.” Elever fra Grenaa Gymnasium har deltaget i en tegnekonkurrence på Horsens Kunstmuseum.

For nylig har syv elever fra Grenaa Gymnasium været til TegneBattle på Horsens Kunstmuseum sammen med billedkunstlærer Merete Christensen. TegneBattle er en tegnekonkurrence for 15-17-årige, som er den del af Horsens Kunstmuseums tegnefestival. Eleverne havde en lærerig og sjov dag, der gav dem mulighed for at møde jævnaldrende fra andre skoler med samme interesse for at tegne.

GG Explorer og workshop på skolen

Merete Christensen har stået for at forberede eleverne til konkurrencen. De har gennem Grenaa Gymnasiums talentpleje-program, GG Explorer, haft mulighed for at øve sig i forskellige tegneteknikker en gang om ugen, og d. 6. marts kom Billedskolen fra Horsens Kunstmuseum til Grenaa Gymnasium og afholdt en workshop for alle skolens billedkunst-elever.

Opvarmnings-workshop om formiddagen og så konkurrence i højt humør

D. 20. april drog Merete og de syv elever så til Horsens. Om formiddagen deltog de i en workshop om koncept-tegning og om eftermiddagen var der så tegnebattle. ”Koncept-tegning er tegning ud fra et begreb eller en idé. Museets udstilling, Anger (vrede) gav udgangspunktet og eleverne tegnede dels abstrakt med forskellige mønstre, dels virkelighedstro, så portrætter fra 1800-tallet blev ændret til moderne udtryk med overmalinger af forskellig slags,” fortæller Merete Christensen.

Hun fortsætter: ”Efter frokost gik konkurrencen i gang, og stemningen var høj, og publikum råbte og klappede for at støtte de enkelte skolers tegnere.”

Freya Juul Jensen, IB1, deltog i kategorien Tegn med Tape. Hun tegnede ud fra temaet LumberJack og LumberJill et logo i enkel stil, som fik god kritik. Marie-Louise Lamdahl Pedersen, 3.km, deltog i kategorien, Tegn med Ord, hvor hun ud fra ordet OST skulle genskabe et billede af en skovarbejder med motorsav og kasket. Malene Møller-Nielsen, 3.km, omsatte et billede af en bil i kategorien, Tegn med Cirkler og Ovaler, Anna Kathrine Jeppesen, 3.km, leverede en flot komposition i kategorien, Tegnecollage, hvor flere motiver skulle flettes sammen på ganske få minutter, hvorimod Nanna Holm Jarlsen, 3.xw, arbejdede en hel klokketime på en klassisk tegning af en løveskulptur.

Ud over Grenaa Gymnasium deltog Nørre Nissum HF, Rødkilde Gymnasium, og Egaa Gymnaisum, der har vundet 3 år i træk, og som igen i år gik af med sejren.