Kreativ undervisning om Vietnamkrigen på Grenaa Gymnasium
04
dec
2018

Kreativ undervisning på Grenaa Gymnasium

Vietnam-krigen ind under huden: 2.g-klasse inviterede 350 elever fra Kattegatskolen og Norddjurs Friskole til formiddagskoncert.

En brevkorrespondance mellem en amerikansk soldat i Vietnam og familien, et instrumentalt musiknummer med autentiske lyde fra Vietnam, sange med følelser og ord fra hjemvendte vietnamveteraner. Det var hvad overbygningselever fra Kattegatskolen og Norddjurs Friskole oplevede en grå november-morgen i sidste uge. Ikke autentiske breve og ikke musik fra 1960’ernne – 70’erne, men ord og musik skabt af eleverne i 2.akm på grundlag af, hvad de har lært i et tværfagligt forløb om Vietnamkrigen i fagene historie og engelsk.

Deres lærere Allan Gjersbøl Jørgensen og Glennie Lund Grøfte var så imponerede over elevernes engagement og resultater, at de inviterede Kattegatskolen og Norddjurs Friskole til en litterær og musikalsk morgen-forestilling i Grenaa Gymnasiums festsal.

Det er sjovt, men ikke bare for sjov

Eleverne fra 2.akm har nydt at kunne bruge deres interesser for sprog, lyrik og musik: ”Det har været vildt fedt, at have så meget frihed og at arbejde selvstændigt uden at læreren fortæller, hvad man skal gå i dybden med”, fortæller Alberte Stenumgaard Lind, 2.akm.
”Det at skrive soldater-digte har lært os om, hvor hårdt det er at være krig. Sådan er det jo også i dag”, fortæller Magnus Broe Lauridsen, fra 2akm. Engelsklærer Glennie Lund Grøfte supplerer: ”Det at arbejde kreativt på grundlag af faglig viden øger forståelsen af, hvad krigen handlede om og indebar, blandt andet for dem som blev direkte berørt.”

Historielærer Allan Gjersbøl Jørgensen fortæller, at en del af eleverne i klassen har en musikfaglig studieretning og derfor var det at lægge kreative opgaver ind i forløbet oplagt. ”Det er et eksempel på hvordan vi på Grenaa Gymnasium udnytter elevernes kreative evner som løftestang for at de lærer mere.” Kollegaen Glennie Grøfte Lund tilføjer: ”Når vi nu har nogle enestående musiklokaler, og faciliteter til indspilning samt nogle kreative, modige og musikalske unge elever skal det da udnyttes, også uden for musiktimerne.”

Teaterkoncert i foråret

I marts måned bliver der igen mulighed for at opleve musikalske talenter på Grenaa Gymnasium, når i omegnen af 100 af skolens elever folder sig ud som sangere, musikere, dansere, sminkører, scenografer og meget mere i en stort anlagt teaterkoncert. Den er aktuelt i støbeskeen i et samarbejde mellem en elevgruppe og skolens musiklærere.