22
mar
2018

Læring uden for klasselokalet – og I nogle andres

I anden uge af marts måned var alle Grenaa Gymnasiums 2.g-klasser og IB1-årgangen på studieture.

Kara Stork Smith, Sara Daugaard og Sofia Høyer fra 2.a var i Spanien, nærmere bestemt Barcelona i Catalonien, sammen med resten af klassen og deres lærere i henholdsvis naturgeografi og spansk. ”Det bedste på turen var helt klart turen ud i Monserat-bjergene, hvor vi besøgte et kloster,” fortæller Sara. ”Der boede 60 munke og det er berømt for sit drengekor. Og så var der den sorte madonna, Cataloniens beskytter.” Pigerne fortæller, om en ret anstrengende vandretur i bjergene ud til den sorte madonna, og om at man kommer til klostret med svæve-eller tandhjulsbane.

Sofie fremhæver også den guidede cykeltur, de var på den allerførste dag.”Det var en virkelig god måde at blive introduceret til byen på,” siger hun. ”Selvom man lige skal vænne sig til at man cykler på fortovene.”

På skolebesøg

Turen til Barcelona bød blandt andet også på et besøg hos gymnasieelever på Escola Pia Nostra Senyora, en skole som Grenaa Gymnasium fremover håber at samarbejde med. ”Vi startede med at lave små ”lær-hinanden-at-kende”-øvelser,” fortæller Kara, ”og senere viste eleverne os rundt på skolen.” 2.a havde hjemmefra produceret en video, hvor de viste Grenaa Gymnasium frem og forsøgte at give et indtryk af hverdagen på skolen. ”De var meget interesserede i at høre om Danmark og meget nemme at komme i snak med,” fortæller hun.

Studieturen gjorde også 2.a-eleverne klogere på den aktuelle konflikt mellem de catalanere, som ønsker at Catalonien bliver selvstændigt og så centralregeringen i Spanien. Dels havde værts-læreren arrangeret et møde med to unge catalanske aktivister, der fortalte om konflikten, og dels oplevede nogle af eleverne en episode i nattelivet, der viste, man skal være varsom med at sige noget, der måske kan blive taget ilde op. ”Men de fik sig snakket sig ud af det, og episoden endte med krammere,” fortæller Sara.

Kara, Sofia og Sara hjemme igen på Grenaa Gymnasium

Det studieturen gør for klassen

Men det vigtigste udbytte af studieturen har ifølge de tre piger været, at klassen er blevet rystet bedre sammen. ”Vi blev sat sammen i grupper på kryds og tværs, når vi skulle lave opgaver rundt om i byen,” fortæller Kara. ”Det har helt klart en effekt og det viser, hvor vigtige klasse-turene i løbet af gymnasietiden er – Karpenhøj-turen, studieturen og turen til København.”

Øvrige rejsemål for dette års studieture:

2.xw: Schweiz (CERN), 2.kb: Liverpool, 2.vt: Firenze, 2.u: Boston, IB1: London
I efteråret var 2.hf’erne i Berlin.