08
nov
2016

”At gøre kalk sjovt – det er lidt af en præstation.”

Gymnasieelever er med til at sætte præg på Museum Østjylland Grenaas nye udstilling

Fire 2.g-elever fra Grenaa Gymnasium med sans for den skæve vinkel og humoristisk sans vandt dette års innovationsopgave i faget Almen Studieforberedelse på Grenaa Gymnasium. Opgaven gik ud på at udarbejde et forslag til udstillingsscenen i Museum Østjylland Grenaas kommende permanente udstilling, der åbner 28. januar 2017. Udstillingsscenen vil have skiftende indhold, som er indrettet af borgere.

Benjamin Bjerre, Cecilie Søndergaard, Christian Therkildsen, Johannes Vestergaard, 2.kb, vandt med en animationsfilmen “Kalken Kalk og Flinten Flint.” ”Vi forestiller os, at i den endelige version skal man kunne vælge mellem tre lydspor – et for børn, et for unge over 18 og et for voksne over 35, ” fortæller Benjamin.

Tina Bjerregaard, Museum Østjylland i Grenaa siger om vinderprojektet: ”Gruppen formåede at gøre kalk sjovt – det er i sig selv lidt af en præstation!”.

Tina Bjerregaard fortæller videre, at de øvrige elevers projekter også var fine og at det ikke var spor nemt at udpege vinderen. “Det var lidt det “skæve” projekt, der vandt. Det, gruppen havde lavet, ligner ikke noget, vi i forvejen har i udstillingen – eller noget, vi selv kunne finde på at lave. Derfor valgte vi den lidt skøre historie om Kalken Kalk og Flinten Flint.

Som optakt til selve projektugen har skolens 2.g-elever besøgt museet.

Se udkastet til ”Kalken Kalk og Flinten Flint”