Elever fra Grenaa Gymnasium deltager i Akademiet for Talentfulde Unge
20
jan
2017

Nogen at dele nysgerrigheden med

Seks elever fra Grenaa Gymnasium var kort efter nytår i Aarhus for at modtage deres diplomer som afslutning på deres to år lange forløb på Akademiet for Talentfulde Unge.

Akademiet for Talentfulde Unge (ATU) er et tilbud for de særligt dygtige og motiverede unge på gymnasiale uddannelser, som fra foråret i 1.g til efteråret i 3.g deltager i en række seminarer på Aarhus Universitet.
En af de seks fra Grenaa Gymnasium var Daniel Dam Olesen fra 3.a (nr. 2 fra venstre på billedet). Daniel forklarer, at det første år blev de præsenteret for de forskellige overordnede forskningsområder på universitetet, som for eksempel naturvidenskab, sundhedsvidenskab og humaniora. Det handlede om at lære universitetet lidt at kende. På andet år var der mere valgfrihed og de valgte sig ind på emner efter interesser.
På tredie år var der fokus på studiekompetencer. ”Vi fik blandt andet fik tilbudt en personlighedstest, som kunne afklare os i forhold til hvilke styrker og svagheder man har i forhold til gruppearbejde,” forklarer Daniel. På mange videregående uddannelser er det ret vigtigt at være god til at indgå i gruppearbejde. ”Det var helt utroligt så præcist den test ramte,” fortæller Daniel, som nu er blevet bevidst om, at hans styrke er at han er god til at få ideer og se sammenhænge. ”Testen var udarbejdet af 20 psykologer,” fortæller Daniel og han er usvækket i den ambition han har haft hele tiden: at komme ind på netop psykologi-studiet.

”Det har været godt at være afsted sammen med andre og møde andre fra andre gymnasier, der der også har lyst til viden  – det at have nogen at dele sin nysgerrighed med,” siger Daniel.

De øvrige ATU-deltagere fra Grenaa Gymnasium var: Frederik Bjerregaard IB2, Juliane Schmidt 3.u, Lucas Andersen IB2, Malthe Fiil Andersen 3.xw og Tobias Lanzky IB2.

Se en video fra diplom-overrækkelsen: