27
mar
2017

Poesi på havnen

Elever fra Grenaa Gymnasium markerede UNESCOs poesidag

Tirsdag d. 21. marts var UNESCOs internationale poesidag, og i år deltog elever fra Grenaa Gymnasium i markeringen af den med digte med havnestemning på Grenaa Havn – de blev ikke blot læst op men også sømmet fast på en mur. Også digter Ian Lukins, bosat i Rønde, læste egne digte op.

Poesi hvor man mindst venter det

Talentkoordinator på Grenaa Gymnasium, Rikke Gade Johansen, fortæller at det er elever fra skolens Kreativ Skrivning-hold, der har forfattet digte med havnestemning. ”Vi arbejder med et udvidet litteraturbegreb, hvor litteratur kan høre hjemme mange andre steder end i traditionelle bøger. For eksempel på mure, fortove, lygtepæle, uventede steder på internettet, i performances og meget mere. Så forvent at støde på poesi hvor som helst i løbet af de næste par år.”
Rikke Gade Hansen oplyser, at Poesi på Havnen er klar med poesipølser og bogburgere med stegte ord og knækprosa ved det store Fest i Vand-arrangement d. 10. juni.

Praktisk hjælp og lokal velvilje

Billedkunstlærer Merete Christensen hjalp eleverne med skriftdesign og komposition på poesi-skiltene. ”Og vores vedholdende og offervillige pedelmedhjælper hjalp os med at sætte skiltene op i hagl og blæst,” fortæller hun og retter samtidig også en tak til Malerfirmaet Tipsmark, som har sponseret materialer til projektet. ”Tipsmark har samarbejdet forbilledligt venligt og hjælpsomt sammen med os – de forstod projektet og de tanker, der er lagt i det rent visuelt.”

Projektet er med til at lancere den nye Skriveskole, som bliver til i et samarbejde mellem Grenaa Gymnasium, Norddjurs Biblioteker, Grenaa Havn og Grenaa Fest i Vand, og som åbner for nye deltagere mellem 16 og 20 år til oktober.
Projektet er en del af Rethink Norddjurs 2017